Jachthondensport in de nieuws
Nimrod 2016: de top van de jachthondensport in Nederland
Het jachtproevenseizoen is ten einde gekomen, en werd zoals gewoonlijk afgesloten met de prestigieuze Nimrod wedstrijd. Het feit dat alleen de best presterende honden worden uitgenodigd voor deelname maakt dat elke ambitieuze voorjager dit als hoogst haalbare ziet. Deelname aan Nimrod is een eer, maar er valt ook iets te behalen. Voor de honden die op deze wedstrijd alle apporten binnen weten te halen en minimaal 55 punten per proef behalen is er het felbegeerde AA diploma....
Jachthondensport
Jachthondensport Vanaf ongeveer 1900 worden honden geselecteerd op specifieke jachteigenschappen. De staande en drijvende honden sporen het wild op waarna het gefixeerd of opgedreven wordt. Tijdens de meutejacht volgt een grote groep brakken een wildspoor. Een aantal rassen is gefokt voor de ondergrondse jacht. Na het schot worden de retrievers ingezet voor het apporteren van geschoten wild.

Aangezien de mogelijkheden om te jagen in Nederland sterk zijn afgenomen, gaat tegenwoordig slechts een klein deel van deze honden nog mee op jacht. Om tegemoet te komen aan de erfelijke aanleg van de hond kan men de jachthondensport beoefenen. De jachthondensport kent twee onderdelen, namelijk de veldwedstrijden en jachthondenproeven.
Ruurloer Peter Vorderman succesvol in jachthondensport
Zijn jachthonden gevaarlijk? Peter Vorderman schiet in de lach. "Absoluut niet, integendeel zelfs. Dat komt mede dankzij veel positieve aandacht en intensieve training. En Labrador Retrievers al helemaal niet. Het zijn lieve mensgerichte en aanhankelijke honden." En het moet gezegd worden, bij de begroeting word ik zachtaardig en zeer spontaan ontvangen door Saartje. Peter: "Ze zijn niet alleen lief, maar ook alleskunners.
Een lintjesregen in de jachthondensport!!
Alle feestelijkheden zijn achter de rug, vele Nederlanders hebben ondervonden dat het Hare Majesteit heeft behaagd aan bijzondere dienaren een lintje uit te reiken. Het ene lintje is het andere niet! Een lintje in de hondensport is iets héél anders. Het lijkt er niet op! Wat wij met een lintje bedoelen is duidelijk heid ten aa nzien van de werkende jachthond in een proef. Hoe vaak gebeurt het niet dat op een Workingtest , OWT ( of een Map ) de keurmeester de proef gaa t uitleggen en aan de voorjager verteld dat dáár ( ruim 100 meter verder) bij die dikke boom ( er staan er wel 20!!) en die lage groene struik ( ze zijn allemaal laag en groen) een eend of dummy ligt.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386