Stichting Jachthondensport
Onderzoekt

Omdat het ook anders kan!

Eetbar wild gebruiken tijdens SJP Standaard Jachthonden Proeven

Op dit moment krijgt iedere deelnemer aan de jachthondenproeven, een eend mee om te gebruiken tijdens de apporteer proeven. Stichting Jachthondensport vindt dat deze verspilling moet stoppen en alternatieven bedacht moeten worden.

Uiteraard moeten de werk jachthonden goed getraind worden dat deze efficiënt ingezet kunnen worden bij het beheren en benutten van de fauna en flora. Ook is het begrijpelijk dat veranderingen in een discipline die tientallen jaren hetzelfde is gebleven, best moeilijk is maar hetzelfde blijven doen omdat er altijd zo gedaan is, is geen legitieme reden om deze “traditie” in stand te houden.

Misschien is het vloeken in de kerk maar kunnen wij ons, de voorjagers anno 2018 nog veroorloven om zoveel eenden en ander eetbaar wild te gaan gebruiken bij de jachthondenproeven. Zijn wij bereid om ander soort wild te gebruiken? Bijvoorbeeld die niet geschikt is voor consumptie zoals de kraai of vos. NOJG gebruikt het al lang, waarom zou dit niet overal kunnen? En stel voor dat de weerstand hiertegen heel groot is, zou een ander alternatief zijn om de eend bij de SJP door meerdere deelnemers te laten gebruiken zoals bij de MAP nu gebeurt?
  • Optie 1. Ik ben ervoor om ander niet eetbare wild te gebruiken zoals kraai en vos.
  • Optie 2. Ik ben ervoor om een eend door meerdere deelnemers te gaan gebruiken.
  • Optie 3. Ik ben ervoor om het te houden zoals het is.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386