Stichting Jachthondensport
Onderzoekt

Omdat wij mee willen denken

Jachthond goed opleiden zou moeten lonen

Niet dat wij hetzelfde praktijken moeten doen zoals in USA waar behoorlijk veel geld omgaat in de jachthondendiscipline en men bereid is diep in de buidel te tasten om een wedstrijd hond te bemachtigen. Maar moeten we niet enige vorm van waardering uitspreken in de vorm van financiële beloning voor de mensen, fokkers die behoorlijk veel tijd en energie stoppen in een goede (wedstrijd)jachthond te produceren.
Oke we zijn hier in NL te nuchter om ons gek te laten maken, maar hetzelfde vragen voor een pup van hoogopgeleiden ouders, die net zo hoog is als een pup van amper getrainde en geëxamineerde honden die met de minimale verenigingseisen fokken. Waar is de beloning in dat.
Bron: Poll FBgroep jachthondinopleiding
Datum: 23 februari 2017

Poll onderzoeksvraag

Jachthond goed opleiden loont !!!! Prestatiebeloning wordt vaak ingezet om het harde werker te belonen. Bij vele beroepen en activiteiten wordt dit als normaal beschouwd. Ben benieuwd hoe jullie over denken als ook de fokkers naar inspanning beloond worden. Een fokker die zijn of haar hond eerst op een hoog niveau opleid, veel km naar de trainingen en wedstrijden rijd, veel diploma's behaald en dan pas gaat fokken, zou normaliter een hogere beloning voor de pups mogen ontvangen dan een fokker die snel een C op zetten en dan fokken. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
  • Optie 1.Ben ik mee eens.
  • Optie 2. Een hond die zowel uiterlijk als in aanleg (werk) niet presteert naar behoren zou beter niet mee gefokt worden!
  • Optie 3. Ben ik niet mee eens.
  • Optie 4. Ik twijfel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386