Stichting Jachthondensport
Onderzoekt

Omdat het ook anders kan!

Aantal wedstrijden waarvoor een Nimrod aspirant voorjager kan inschrijven.

Het jachthonden wedstrijden seizoen begint uiteraard met de SJP's, de Standaard Jachthonden Proeven.
Hier kunnen beginnende en gevorderde voorjagers hun best doen om de C, B en de felbegeerde A diploma's binnen te slepen. Twee B-diploma's waarvan eentje met minimaal 68 punten geeft al toegang tot de MAP-B wedstrijden.

A-proeven

Maar de hoogtepunten zit hem in de MAP-A wedstrijden. Het zijn de wedstrijden, waar punten voor dé Nimrod verdient kunnen worden. Om aan deze wedstrijden deel te mogen nemen, moet men eerst twee A diploma's halen, waarvan één met minimaal 85 punten.

Uiteraard is een A diploma niet voor iedereen weggelegd en heeft menig voorjager moeite om deze in tweevoud en met voldoende punten binnen te slepen . Eenmaal op het Map-A niveau proberen de voorjagers door te stoten naar de Nimrod-uitnodiging om hun eigen ras te mogen vertegenwoordigen.

Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan en er wordt ongelooflijk (lees onbehoorlijk) veel ingeschreven. Soms voor meer dan 10 MAP’s, om de kansen op een Nimrod uitnodiging nog groter te maken!

The sky is the limit

Sommige voorjagers zeggen dat je zo veel mogelijk wedstrijden moet gaan lopen om zoveel mogelijk ervaring op te doen. 
Maar voor anderen is deze werkwijze een doorn in het oog en zeggen, dat als men zich niet binnen een beperkt aantal wedstrijden weet te kwalificeren, dan betekent het dat je er nog niet klaar voor bent.

Advies:
Een jaar extra trainen en dan weer proberen.

Ja, er is voor beiden wat over te zeggen. Ervaring opdoen: jazeker maar of het onbeperkt kunnen inschrijven wel wenselijk is, dat is een heel andere koek.

Inschrijfprocedure

Wie als eerste komt, wie als eerste maalt, en snel is met inschrijven, die maakt de meeste kansen.
Maar een beperking tot bijv. maximaal 5 proeven kan een Nimrod aspirant beter doen overwegen wat wijsheid is. Dan kan een voorjager strategisch kiezen, waar men denkt de beperkte kwalificatie kansen te kunnen verzilveren. Ook zou een beperking op inschrijvingen kunnen zorgen dat meer voorjagers mee zouden kunnen doen. 

Dit element zou aan de wedstrijd een extra dimensie geven.
Bron: Poll FBgroep jachthondensport
Datum: 5 september 2018
De voorrondes van de belangrijkste jachthonden apporteer wedstrijd van Nederland staan voor de deur. Alle combinatie die de afgelopen jaar de jachthonden "universiteit" gevolgd hebben, mogen zich van hun beste kant laten zien tijdens de voorrondes, de zogenaamde MAP-A wedstrijden.

Bij deze wedstrijden kunnen de beste combinaties de jachtstrijd met elkaar aangaan om de kwalificatie punten voor de Nimrod eindtoernooi binnen te halen. De startbewijzen vliegen als warme broodjes over de toonbank zelfs de ICT systeem heeft moeite om de inschrijving stroom bij te benen. Men wil zoveel mogelijke kansen pakken voor de felbegeerde Nimrod ticket.

Maar wat als wij een maximum aan het aantal inschrijvingen voor deze voorrondes zouden gaan instellen op bijv. 5. Zouden deze kwalificatiewedstrijden een extra dimensie krijgen. Tactiek en strategie komen om de hoek kijken en de voorjager moet goed inschatten waar zijn of haar kansen liggen.

Stelling:
Een maximum instellen van bijv. 5 wedstrijden, waar de Nimrod punten verdient kunnen worden zou deze topcompetitie een stuk uitdagender maken en minder irritatie opleveren over de overmatige aantal inschrijvingen. Bovendien zou deze aanpassing kunnen zorgen dat meer voorjagers kans maken op een startbewijs.
  • Optie 1. Ik ben het eens met de stelling
  • Optie 2. Ik ben het niet eens met de stelling
  • Optie 3. Ik heb geen menning

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386