Stichting Jachthondensport
Onderzoekt

Omdat het ook anders kan!

Voorjager zou er zelf voor moeten zorgen dat hij de kwalificaties binnen haalt om naar het volgende jachthondenproeven niveau te mogen.

Als meerdere voorjagers hebben bijgedragen aan het behalen van een bepaald niveau en diploma's, zou dit als een team effort gezien kunnen worden en zouden deze voorjagers ook vermeld mogen worden als medewinnaars op het diploma of op de websites en in de media.

De overdracht van het voorjagerschaap gebeurt meestal t.b.v. het verkrijgen van A-diploma’s om naar MAP-A door te kunnen. In wezen is dat als ons niet zelf lukt voor de Map-A te kwalificeren dan laten wij dit over aan een andere voor ons dit te doen. Maar willen zelf wel aan de startblokken van de MAP-A wedstrijden verschijnen. De vraag is of wij dit moeten willen.

Wie de uitdagingen en blokkades bij zichzelf en/of bij de hond weg weet te werken en zijn of haar A-diploma zelf weet te behalen, zal veel meer voldoening ervaren en met veel meer trots de Map, PJP of zelfs Nimrod diploma in de handen houden en denken:

"I DID IT MY SELF AND MY WAY"
Bron: Poll FBgroep jachthondensport
Datum: 29 augustus 2018
We hebben in de jachthondensport vaak over "de combinatie" (voorjager/ jachthond). Dat “de combinatie” goed gepresenteerd heeft of mooie diploma's heeft behaald. Het is wel gek dat men zo veel waarde aan “de combinatie” hecht maar, dat dit niet zo “heilig” is als bijv. in de paardensport. Hierbij wordt “de combinatie” (ruiter/ paard) gewaardeerd en niet het paard alleen. De combinatie moet hier de punten behalen, om op een hogere niveau te mogen uitkomen.

Stelling van vandaag: Ook in de jachthondensport zou de combinatie gewaardeerd moeten worden en niet de hond alleen. De combinatie (voorjager/ hond) zou gezamenlijk de diploma’s behaald moeten hebben om naar de volgende niveau te mogen, zoals de MAP, PJP of Nimrod.
  • Optie 1. Ik ben met de stelling eens.
  • Optie 2. Ik ben met de stelling niet eens
  • Optie 3. Ik heb geenmenning

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386