Eerst mensen dan regels

Vertrouwen hebben in de natuurlijke proces

Waardering, erkenning, certificering

Al een tijdje wordt er in de jachthonden wereld gesproken over hoe de kwaliteit van de jachthonden trainingen, gewaarborgd zou kunnen worden. Men wil de goede organisaties, die alles over hebben voor de jachthondensport, belonen en in het zonnetje zetten door te waarderen.

Stichting Jachthondensport pleit voor een waardering systeem waarin de ervaringen van cursisten kunnen bijdragen aan de waardering van trainersgroep of trainer. Maar niet alleen de meningen zijn belangrijk maar ook de behaalde resultaten van de de cursisten zijn, een duidelijke maatstaaf van de kwaliteit van de trainingsgroep of hondentrainer.

Deze manier van waardering en erkenning zorgt dat alle trainingsgroepen, hoe klein ze dat ook zijn, mee kunnen doen voor een top “klassering”. Het geld spelt hier geen enkele rol, de inzet en de toewijding wel.

Stichting Jachthondensport heeft een waardering software ontwikkeld waarin iedere jachthonden liefhebber, zijn of haar mening over een trainingsgroep of trainer kan geven. Iedere trainingsgroep of hondenschool kan zich aanmelden om waardering te kunnen ontvangen.

Leren om bij te blijven is logisch in een branche waar de ontwikkelingen onderhevig aan verandering zijn. Een jachthonden trainingsbranche, die tientallen jaren hetzelfde is gebleven en waar de ervaring doorslaggevender is, is een certificering door cursussen te volgen van minder belang.

Trainers die zich willen ontwikkelen, zullen deze materie eigen maken en de cursussen opzoeken om in dit vak beter te worden. Als het goed is, zal dit op den duur zich vertalen in een hoge waardering van zijn of haar cursisten. Het is een natuurlijke selectie, we moeten durven de natuur haar gang te laten gaan. Niemand is wijzer geworden van een cursus die met tegenzin gevolgd heeft.

In de internet tijdperk is de mening van de afnemer c.q. cursist vele malen belangrijker dan een diploma of een papiertje die de trainer behaald heeft. Laten we hier niet op blind staren en de jachthonden sport onnodig belemmeren door bureaucratische regels te verzinnen en implementeren.

Laat de trainer doen waarin hij of zij goed in is, namelijk mensen trainen en motiveren en zo veel plezier te beleven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386