Van een trainingsgroep
naar een rechtspersoon

Een eigen rechtspersoon?
Een eigen domein?
Een eigen beveiligde website die bovendien aan de privacy wetgeving voldoet?
Een digitale ledenadministratie?
Een eigen wedstrijd inschrijf en administratie systeem?

Stichting Jachthondensport heeft een stappenplan voor jou gemaakt.

Stappenplan

Stap 1

Controleer beschikbaarheid domeinnaam.

Domeinnaam

Heeft jouw trainingsgroep een web domein? Dan kan je deze stap overslaan. Ga anders naar Stichting Domeinregistratie en controleer de beschikbaarheid van het domeinnaam dat jij in gedachten hebt. Is dat niet vrij? Probeer dan verschillende variaties met bijv. een koppel streepje ertussen.

Stap 2

Reserveer het domeinnaam

Reserveer het domeinnaam

Op de website van Stichting Domeinregistratie vindt je een lijst met met zogenaamde "Registraars". Kies eentje uit en reserveer de gewenste domein.

Stap 3

Webhosting abbonement

Kies een webhosting provider

Er zijn duizenden providers waarbij jouw trainingsgroep een webhosting pakket kan aanschaffen. Je moet wel kijken dat deze snel is, betaalbaar, goede helpdesk en goede functionaliteiten aanbiedt zoals een Cpanel. Dit is een uitgebreid "dashboard" waar jij alle instellingen van je website en email kan regelen. Wij adviseren Siteground webhosting. Dit bedrijf is zeer goed aangeschreven en je krijgt meteen de SSL beveiliging certificaat erbij SiteGround. De Startup pakket is voldoende.

Stap 4

Webhosting abbonement

Kies een proffesionele template

Vereniging of niet, iedere trainingsgroep zal zich, op internet, moeten presenteren. Hier hoort een professionele website bij om de clubactiviteiten aan de huidige en toekomstige voorjagers te laten zien. Misschien wil men de ledenadministratie via de website automatiseren of de contributie en cursusgeld via IDEAL laten betalen? Een stabiele en professionele website vormt de basis hiervan. Kies hier een van de tientallen proffesionele templates.

Stap 5

JWAS kopie

Richt zelf een eigen rechtspersoon op

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig via internet een rechtspersoon oprichten. Dit kan een vereniging of een stichting. Omdat jij het meeste werk zelf doet kost dit rond €350 wat bij een traditionele notaris rond €1000 kwijt bent. Er zijn modelstatuten beschikbaar gesteld, maar op de website van de doe hetzelf notaris kan je ook voor een standaard statuten kiezen. Doe het zelf notaris De enige wat je zelf moet bedenken is het doel van de vereniging of stichting en hoe deze doel denkt te bereiken.
Heb jij alles goed ingevuld dan kan jij bij jouw in de beurt een aangesloten notaris zoeken en een afspraak maken om de oprichtingsakte te ondertekenen.

Stap 6

35 years old, from Oslo, Norway

Jachthonden Wedstrijden Administratie Systeem (JWAS)

Uiteraard is deze stap optioneel als jij gebruik blijft maken van orweja.nl. Wil jij voor jouw onderlinge wedstrijden of andere soort wedstriden ook een digitaal administratie systeem gebruiken, dan kan jij hiervoor JWAS voor gebruiken. Je kan een demo van de Jachthonden Wedstrijden Administratie Systeem software aanvragen. Moduleer en test de JWAS software. Maak je eigen categorieën aan en pas de tekst van de overige onderdelen aan.

Stap 7

IDEAL koppeling

Betaling koppeling met IDEAL

Wil jij dat de wedstrijddeelnemers het inschrijfgeld meteen met IDEAL gaan betalen? Dan kan je JWAS koppelen aan IDEAL betaling systeem. Dit systeem werkt met Mollie betaling gataway. Maar jij kan als bestuurder of beheerder van de clubwebsite beslissen ook de contributie hiermee te laten betalen.

Stap 8

IDEAL koppeling

Google cloud als samenwerking platform

Vrijwillige organisaties mogen kosteloos gebruik maken van vele software en cloud oplossingen van de grote technologiebedrijven, zoals Microsoft, Adobe en Google. Zo kunnen verenigingen veel geld besparen op hun licenties en IT kosten.
Google heeft de gehele Suite Cloudapplicaties (online software) beschikbaar gemakt aan vrijwillige organisaties, via de Google for Non-Profit programma. Dit betekent dat alle zakelijke oplossingen zoals gmail, gdrive en google apps, gratis gebruikt mogen worden.
Blijkt dit toch een stapje te ver te zijn? Sluit dan aan bij de uitleg sessies die wij regelmatig aan de mensen geven die verantwoordelijk zijn voor de trainingsgroepen of wedstrijden. Een vereiste is wel dat jij open staat voor vernieuwingen en innovaties. En pakje koekjes bij de thee is lekker maar een goed humeur meenemen is leuker.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386