Je kan het alvast geregeld hebben!

Stichting Jachthondensport gelooft in dat het kiezen voor een landelijke jachthonden vereniging, de logische keus is. Een vereniging waar de belangen van de voorjager voorop staan. Dit is de gedachten achter de Nederlandse Jachthonden Vereniging.

Samen sta je sterker

Jouw groep kan als zelfstandig trainingsgroep onder de paraplu van deze vereniging werken, zonder het noodzaak kosten te maken voor bijv. een eigen rechtspersoon op te richten, secretariële kosten of entree geld voor bijv. Raad van Beheer.

Maar kan natuurlijk ook dat de trainingsgroepen volledig zelfstandig willen zijn en kiezen voor een eigen rechtspersoon, zoals een vereniging. Zelfs dan zou deze vereniging onder de paraplu van Nederlandse Jachthonden Vereniging kunnen functioneren.

Toch een eigen vereniging oprichten?

Stichting Jachthondensport heeft de weg naar de notaris meerdere malen bewandelt en wilt deze ervaring met de trainingsgroepen delen, die een eigen vereniging overwegen.

Een vereniging is heel eenvoudig op te richten via de website doehetzelfnotaris.nl. Hier kan je digitaal de aanvraag indienen met alle benodigde stukken. De modelstatuten zijn al beschikbaar, u hoeft alleen uw aanvullingen door te voeren. U kiest daarna een aangesloten notaris, die bij u in de buurt zijn kantoor heeft. Na de goedkeuring van de ingeleverde stukken en tekst, kunt u meestal binnen twee weken, samen met secretaris en voorzitter, uw nieuwe verenigingsaktes gaan tekenen.

Omdat u bijna al het werk zelf doet, kost een oprichting maar €300. Lukt het niet of heeft u vragen hierover, dan kunt u deze aan doehetzelfnotaris.nl stellen maar u kunt ook ondersteuning van Stichting Jachthondensport krijgen.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386