Iedere trainingsgroep een velige website.

Na een klein onderzoek die Stichting Jachthondensport heeft uitgevoerd naar de beveiliging van de trainingsgroepen/gewesten websites, blijkt dat alleen drie beveiligd zijn met een zogeheten SSL-certificaat. De velige websites zijn van de groepen: West Brabant, De Veluwse Vallei, en 't Sticht. U herkent en veilige website door de "S" in de https:// en aan de groene slotje hiernaast.
Zonder deze beveiliging, gaat het internet verkeer naar en vanaf de website via een open verbinding dus niet versleuteld. Dit betekent dat deze informatie makkelijk te onderscheppen is.

U kunt hier denken aan de gegevens die via een contactformulier worden verstuurd of de gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord, die gebruikt worden om op deze website in te loggen.
Bovendien gaat Google Chrome vanaf juli 2018 alle websites zonder een beveiligingscertificaat, als onveilige bestempelen en weergeven. Dit zou betekenen dat de bezoekers deze site zouden kunnen vermijden.

De beheerders van deze websites moeten zorgen dat de gegevens van de cursisten c.q. leden veilig verzonden worden. Dat is ook een eis van de nieuwe AVG privacy wet.

Dit probleem kan snel opgeloost worden. In vele gevalle zijn deze certificaten kosteloos te verkrijgen via de webhosting bedrijf. De website beheerder kan normaliter het certificaat binnen enkele minuten installeren en de website weer veilig maken.

Lets Encrypt is zo een certificaat leverancier. Meer info hieronder.

Lukt het niet? U weet ons te vinden.

U weet nu hoe het moet

Dus geen reden meer om een onveilige website te gebruiken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386