Stichting Jachthondensport

Wel goed, maar niet gek!

Het platform Jachthondensport is voor liefhebbers van de jachtenhondensport in zijn huidige vorm, maar staat ook open voor iedereen met verfrissend nieuwe en innoverende ideeën om deze fascinerende hobby organisatorisch en praktisch voor voorjagers en honden nog aantrekkelijker te maken.
  • Al te goed is buurman's gek, zo wil het Nederlandse spreekwoord. Daarom verschijnen er op het gratis online platform Jachthondensport nog steeds met enige regelmaat reacties die hun ongeloof uitspreken over het gratis beschikbaar stellen van zoveel nuttige informatie voor de liefhebbers van de jachthondensport. Zij zoeken het addertje onder het gras. En toch is het waar. Het online platform Jachthondensport is van, verschijnt voor en wordt gevuld door de Nederlandse jachthondenliefhebbers zelf. Het doel van de Stichting Jachthondensport, de uitgever, is in enkele woorden samen te vatten: zorgen voor de juiste match tussen voorjager en trainer.
  • Zij doet dat door objectief en kritisch te berichten, met hoor en wederhoor, ten behoeve van een eerlijke, heerlijke en betaalbare hobby voor iedereen: de jachthondensport, zonder onderscheid tussen de rassen. Onder een goede match verstaat het platform een samenwerking die is gebaseerd op wederzijds respect, waarbij plezier voorop staat, die betaalbaar is en blijft, zonder onnodige verplichtingen of verborgen financiële verantwoordelijkheid achteraf, die deze samenwerking negatief kunnen beïnvloeden.
  • Het platform Jachthondensport wil dit bereiken door kritisch te blijven op het functioneren van alle betrokken partijen (zelfbeschouwing en -regulering zijn moeilijk, maar leiden wel tot breedgedragen en -aanvaarde beslissingen), door recht-door-zee vragen te stellen en, indien nodig, beleid onder een vergrootglas te leggen.
  • Het platform Jachthondensport wil dit bereiken door waarderings- en vergelijkingswebsites op te zetten, waar cursisten hun ervaringen rechtstreeks met elkaar kunnen delen en zo elkaar en anderen helpen de juiste match te vinden. Uiteraard krijgen ook de trainers op het platform alle gelegenheid hun meningen, visies, trainingsmethodes en adviezen uit te dragen.
  • Hetzelfde gewicht wordt toegekend aan de opvattingen aan de keurmeesters. De mannen en vrouwen die onze honden (moeten) beoordelen. Hun meningen worden op hoge prijs gesteld, aangezien er veel van hen kan worden geleerd.
  • Het platform Jachthondensport kan in voorkomende gevallen (tijdelijke wildschaarste of -overschot, frequent wedstrijdaanbod) ook de marktplaats zijn waarop rechtstreeks trainingswild en -toebehoren gratis dan wel te koop of ter verkoop wordt aangeboden.
  • Via het multimediale E-magazine De Voorjager kunnen de voorjagers en wedstrijdtoeschouwers hun onafhankelijke, scherpzinnige, leuke en leerzame verhalen aan de man brengen.
  • De Stichting Jachthondensport koestert haar onafhankelijkheid. Vanuit die hoedanigheid wil zij nauwe contacten onderhouden met alle bij de jachthondensport betrokken landelijke instanties en verenigingen, alsmede met provinciale en lokale organisaties op dit gebied en, niet in de laatste plaats, met de professionele jachthondenopleidingen.
  • Kortom, de Stichting Jachthondensport wil een onbezoldigd toezichthouder zijn, een waakhond zo u wilt, van de belangen van voorjagers en jachthonden. Ze is aan niemand anders verantwoording schuldig dan aan haar lezers en hun belangenbehartigers en zal niet aarzelen indien nodig de onderste steen boven te krijgen. Zit je ergens mee, vermoed je onregelmatigheden, meld het ons. Dan duiken we er in.
Albert Schaafsma / Adrian Peptine

Ben je werkelijk geïnteresseerd? En gemotiveerd? Doe dan mee. We vragen geen geld.
Wel betrokkenheid. Wel goede ideeën en een handen-uit-de-mouwen mentaliteit om samen leuke
projecten van de grond te tillen of, soms, de barricaden te beklimmen. Welkom!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386